top of page

ПОСТАНОВА КМУ № 601 від 10 травня 2022 р. м.Київ

Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до постанов Кабінету Міністрів України з питань теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів зміни, що додаються.

2. Установити, що:

особи, які до набрання чинності цією постановою розпочали підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів відповідних категорій, продовжують навчання відповідно до Порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. № 487 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 37, ст. 1258), та отримують посвідчення водія відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 (ЗП України, 1993 р., № 10, ст. 211; Офіційний вісник України, 2009 р., № 39, ст. 1311);

в період воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців з дня його припинення або скасування повернення посвідчення водія особі, позбавленій права на керування транспортними засобами, здійснюється уповноваженим працівником будь-якого територіального органу з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ незалежно від місця зберігання вилученого посвідчення водія відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340. Відомості про недійсність вилученого посвідчення водія, що перебуває на зберіганні, вносяться до Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ.

3. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 1 та абзацу другого пункту 2 цієї постанови, які набирають чинності через два місяці з дня її опублікування.


Зміни, що додаються:


bottom of page